Vesti

0

Izvođenje operacije i uvežbavanja na vežbi "Morava 2016"

Autor: AP

Izvor: Tanjug

Izvođenje operacije i uvežbavanja na vežbi "Morava 2016"

Izvor: Foto: Ministarstvo odbrane

Tokom napadne operacije dejstvovali su tenkovi M-84, samohodne haubice 122 milimetra, haubice 152 mm „nora“, borbena vozila pešadije BVP M80 i minobacači... Fiktivno su dejstvovali avioni „orao“ i „supergaleb G-4“ i helikopteri „gama“, izvršen je desant pripadnika Specijalne brigade iz helikoptera „mi-8“, a u zoni operacija su patrolirali avioni „mig-29“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

General Diković je vojnicima i starešinama odao priznanje za uspešno izvedenu vežbu i za odlične rezultate nagradio dva oficira i dva vojnika iz 46. tenkovskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske.

Foto: Ministarstvo odbrane

Inžinjerci Druge brigade kopnene vojske su, rešavajući zadatke iz treće misije Vojske Srbije u okviru vežbe „Morava 2016“, angažovani na popravci 3.5 kilometra puta u selu Miševići kod Nove Varoši, dok jedinice Specijalne i Prve brigade kao i prethodnih dana izvode taktička uvežbavanja van mirnodopskih lokacija, navodi se u saopštenju.

Jedinice Garde na pokretnom logorovanju u Deliblatskoj peščari uvežbavaju izvođenje odbrane i napada i obezbeđenje komandnog mesta pretpostavljene komande.

Pripadnici Prvog skladišnog bataljona Centralne logističke baze formirali su kod Kraljeva poljsko skladište ubojnih sredstava, odakle su u mogućnosti da snabdevaju vežbajuće jedinice artiljerijskom municijom za podršku i protivtenkovskim minama.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR