Valjda je Nikolić poštovao pravila

Izvor: B92, 16.Apr.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjda je Nikolić poštovao pravila

Zorana Mihajlović izrazila je nadu da je predsednik Srbije poštovao proceduru i pravila prilikom odlučivanja o učešću Vojske Srbije na vojnoj paradi u Moskvi.

"Ako postoji protokol kako predsednik Republike donosi odluku o tome gde šalje vojsku i ako postoje pravila koja kažu ko sve treba da da mišljenje o tome, onda se nadam da je Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nikolić to ispoštovao, kao i da se konsultovao i sa savetnicima pre nego je odluku doneo", rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevina Zorana Mihajlović za "Danas".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio je početkom aprila da Vojska Srbije učestvuje na "Paradi pobednika" u Moskvi 9. maja.

Kako je Danas ranije objavio, Nikolić nije konsultovao premijera Aleksandra Vučića prilikom donošenja odluke o učešću Vojske Srbije na vojnoj paradi u Moskvi.

VS će učestvovati na "Paradi pobednika" na osnovu poziva ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, povodom obeležavanja 70. godišnjice Pobede sovjetskog naroda u Velikom otadžbinskom ratu od 1941. do 1945. godine, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, predsednik Nikolić je u skladu sa svojim nadležnostima, a na osnovu Ustava, Zakona o odbrani, Zakona o Vojsci Srbije i Pravila službe VS, doneo odluku o učešću pripadnika vojske na "Paradi pobednika" povodom obeležavanja Dana pobede na Crvenom trgu u Moskvi, 9. maja ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.