VUČIĆ POZVAO SRBE NA KiM: Ne učestvujte u formiranju vojske Kosova, to je vojska koja će  da puca na SRBE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ POZVAO SRBE NA KiM: Ne učestvujte u formiranju vojske Kosova, to je vojska koja će da puca na SRBE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na Srbe na Kosovu i Metohiji da ne učestvuju u formiranju takozvane vojske Kosova

- Pozivam Srbe javno i otvoreno da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova, jer tu vojsku formiraju samo da bi i te Srbe iskoristili da jednog dana zapucaju na Srbe - rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Methoije.

Predsednik Srbije na sednici Vlade sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srba sa Kosova: Težak mesec je pred nama, ali pomoći ćemo našem narodu!

On je pozvao Srbe da im ne pomognu u tom "prljavom poslu".

- Da li će biti onih koji taj moj poziv neće prihvatiti, svakako da hoće, ali vidim da ih je sve manji broj - naveo je Vučić.

Upitan ima li država mehanizam da utiče na Srbe sa KiM da ne prihvate poziv, Vučić je rekao da je taj mehanizam molba države, naroda i predsednika zemlje.

- Do sada je ta reč imala vrednost jer se petostruko umanjio broj pripadnika srpske nacionalnosti u kosovskim bezbednosnim snagama - naveo je Vučić.

On je ponovo pozvao međunarodnu zajednicu da ne dovodi Srbiju u poziciju iz koje nema izlaza.

- Kao Boga vas molim, nemojte to da radite. Jer mi svog naroda ne možemo i nećemo da se odreknemo - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Pozivam Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova, jer je Albanci formiraju "ni zbog čega drugog nego da bi ih jednog dana iskoristili da pucaju na Srbe"..."Pozivam Srbe da ni na koji način ne učestvuju u tom prljavom poslu",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.