Izvor: TimockeVesti.net, 23.Nov.2023, 05:47

VOJSKA SRBIJE POZIVA MLADE ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA

Beograd, 23. novembar – Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve mladiće i devojke koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem. Konkurs obuhvata i mogućnost vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire, saopštilo je Ministarstvo odbrane u jučerašnjem saopštenju.
Podsećamo zainteresovane da se prijave za decembarski uputni rok, za koji je ostalo još malo vremena. Prijaviti se mogu svi mladići >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i devojke koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.
– Dobrovoljno služenje vojnog roka pruža kandidatima jedinstvenu priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku, pokažu patriotizam prema svojoj zemlji i istovremeno skrate put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije – istaknuto je u saopštenju.
Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire stalno je otvoren, omogućavajući zainteresovanima da se prijave tokom cele godine.
Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje, u martu, junu, septembru i decembru, dok je uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje organizovan dva puta godišnje, u martu i septembru.
Pored iskustva i obuke, buduće vojnike očekuje i mesečna plata u iznosu od oko 46.000 dinara. Oni koji se odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika imajuće u vidu skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane da iskoriste priliku i doprinesu odbrani svoje zemlje, naglašavajući da dobrovoljno služenje vojnog roka predstavlja ne samo obavezu, već i izazov i priliku za lični razvoj.
Članak VOJSKA SRBIJE POZIVA MLADE ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.