Sreto Malinović: Država više ne sme da ignoriše probleme vojske i policije

Izvor: Blic, 08.Apr.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreto Malinović: Država više ne sme da ignoriše probleme vojske i policije

Predsednik resornog Odbora za bezbednost, odbranu i vanredne situacije Demokratske stranke, general u penziji Sreto Malinović, izjavio je danas da je čast i obaveza podržati protest sindikata vojske i policije u njihovoj borbi za zakonitost, poštovanje i društveni poredak zasnovan na principima socijalne pravde.

Malinović, koji je bio na protestu, rekao je agenciji Beta da su pripadnici sindikata vojske i policije zajedno s velikim brojem građana Beograda i Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo ponižavajućim položajem u koji su dovedeni, ali i celokupnim stanjem u državi.

- Državno rukovodstvo ovo ne bi smelo više da ignoriše jer krajnje je vreme da državni funkcioneri shvate moguće posledice i počnu ozbiljno da se bave narastajućim nezadovoljstvom i problemima pripadnika vojske i policije, ali i celog društva - kazao je Malinović.

On je dodao da je skup bio dostojanstven i da su stvari nazivane pravim imenom, te da je ponosan što je bio deo današnjeg skupa.

Predstavnici reprezentativnih sindikata vojske i policije koji traže poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u strukturama bezbednosti, protestovali su danas više od četiri sata, a podršku su im pružili mladi koji šest dana protestuju zbog izbornih rezultata.

Predstavnici Vojnog sindikata Srbije, Policijskog sindikata Srbije i mladi prošetali su od Vlade Srbije do Predsedništva Srbije, a zatim preko Brankovog mosta do sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova u Palati Srbija na Novom Beogradu i nazad do Doma Narodne skupštine.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sreto Malinović: Krajnje je vreme da državni funkcioneri shvate moguće posledice i počnu...

Izvor: Beta, 08.Apr.2017

Predsednik resornog Odbora za bezbednost, odbranu i vanredne situacije Demokratske stranke, general u penziji Sreto Malinović, izjavio je danas da je čast i obaveza podržati protest sindikata vojske i policije u njihovoj borbi za zakonitost, poštovanje i društveni poredak zasnovan na principima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.