Sahranjeni poginuli podoficiri

Izvor: RTS, 03.Avg.2012, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni poginuli podoficiri

Uz vojne počasti sahranjeni podoficiri Vojske Srbije, koji su u sredu poginuli na Kopaoniku. Slaviša Marković sahranjen u Gornjem Kordincu kod Prokuplja, a Nebojša Milić u Nišu.

Podoficiri Vojske Srbije Nebojša Milić i Slaviša Marković sahranjeni su danas uz visoke voje počasti. Milić je sahranjen u Nišu, a Marković u Gornjem Kordincu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod Prekuplja.

Nebojša Milić i Slaviša Marković poginuli su 1. avgusta na Kopaoniku čisteći zaostale kasetne bombe iz perioda NATO bombardovanja 1999. godine.

Na niškom Novom groblju Nebojša Milić je  sahranjen uz počasni plotun i sve vojne počasti, a sahrani su, pored prijatelja i rodbine, prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Drugi poginuli iz nesreće na Kopaoniku Slaviša Marković sahranjen je u rodnom selu Gornjem Kordincu kod Prokuplja.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je nakon nesreće hitnu istragu na rasvetljavanju svih detalja i utvrdjivanju odgovornosti.

Dvojica poginulih podoficira bili su pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Oni su bili angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa kontrolom letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku.

Odgoornost za njihovu pogibiju preuzeo je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uz najveće državne počasti sahranjen vodnik Marković

Izvor: Blic, 03.Avg.2012

Uz najveće državne i vojne počasti danas je na seoskom groblju u Gornjem Kordincu kod Prokuplja sahranjen pripadnik 206. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, stariji vodnik Slaviša Marković (36). ..Marković i njegov kolega stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) poginuli su pre dva dana...

Nastavak na Blic...

Sahranjeni podoficiri nastradali od kasetne bombe

Izvor: Medijski istraživački centar, 03.Avg.2012

Uz vojne i državne počasti sahranjeni podoficiri Vojske Srbije, koji su u sredu prvog avgusta poginuli na Kopaoniku. . Slaviša Marković sahranjen u Gornjem Kordincu kod Prokuplja, a Nebojša Milić u Nišu. . Nebojša Milić i Slaviša Marković poginuli su 1. avgusta na Kopaoniku čisteći zaostale...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Sahranjeni podoficiri Vojske Srbije

Izvor: Blic, 03.Avg.2012

Podoficiri Vojske Srbije, stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) iz 98. Vazduhoplovne brigade i stariji vodnik Slaviša Marković (36) iz 204. Vazduhoplovne brigade, koji su poginuli prilikom raščišćavanja terena od eksplozivnih sredstava na Kopaoniku, sahranjeni su danas uz najviše vojne...

Nastavak na Blic...

Sahranjeni nastradali vojnici

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2012, 05:02

Uz najveće državne i vojne počasti je na seoskom groblju u Gornjem Kordincu kod Prokuplja sahranjen pripadnik 206. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, stariji vodnik Slaviša Marković (36)...Marković i njegov kolega stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) poginuli su pre dva dana na Kopaoniku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.