Rasmusen: Kosovske snage bezbednosti neće prerasti u vojsku

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2013, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: Kosovske snage bezbednosti neće prerasti u vojsku

27.09.2013. -

Generalni sekretar NATO-a Anders Fon Rasmusen pružio je juče uveravanja predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da kosovske bezbednosne snage neće prerasti u vojsku Kosova

„Srbija je ključni faktor mira i stabilnosti u regionu“, rekao je Rasmusen u razgovoru sa Nikolićem na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, preneli su Tanjugu izvori iz delegacije Srbije.

Predsednik Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je istakao veće poverenje koje je izgrađeno između Kfora i Srba na Kosovu i Metohiji, a zamolio je Rasmusena da pozove Euleks da što pre rasvetli ubistvo pripadnika Euleksa.

Nikolić je poručio da će Srbija implementirati dogovoreno u Briselu i da od strane zvaničnog Beograda neće biti iznenađenja.

„Puno toga je promenjeno, danas postoji veće poverenje između Srba i pripadnika Kfora i uspeli smo da izgradimo poverenje. Dogovoreno ćemo implementirati. Sa naše strane nema iznenađenja“, rekao je predsednik Nikolić.

Generalni sekretar NATO pozdravio je konstruktivan pristup zvaničnog Beograda, ocenivši da je to doprinelo miru i stabilnosti u regionu.

Predsednik Srbije je istakao da je cilj potpisanog sporazum da se uredi život na Kosovu i Metohiji, istovremeno izloživši probleme koji postoje oko organizovanja lokalnih izbora na tom prostoru.

„Regularni izbori su dobri za ceo svet“, naglasio je Nikolić.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.