Ramush Haradinaj stigao u Tiranu

Izvor: SandzakPress.net, 20.Jun.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramush Haradinaj stigao u Tiranu

Svijet – Bivši premijer Kosova i nekadašnji komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Ramush Haradinaj doputovao je noći sa petka na subotu u Tiranu, nakon što mu je slovenski sud vratio pasoš. Haradinaj je u srijedu uhapšen na ljubljanskom aerodromu po potjernici iz Srbije. On se po dolasku u Tiranu obratio novinarima, kazavši da je protiv osnivanja Specijalnog suda za ratne zločine OVK-a, javlja Stefan Goranović, reporter Al Jazeere. Haradinaj se zahvalio građanima koji su u kasnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << satima izašli da ga dočekaju. Kazao je da je u Sloveniji bio zadržan po potjernici iz Srbije i Crne Gore iz 2004. godine. “Pušten sam zahvaljujući činjenici da ta država više ne postoji. To je prljava i nepravedna igra”, kazao je. Verbalna nota Ambasada Republike Kosovo je Ministarstvu vanjskih poslova Slovenije ranije uputila verbalnu notu u kojoj kosovska strana izražava zabrinutost i nezadovoljstvo zbog zadržavanja Ramusha Haradinaja u Republici Sloveniji. Haradinaj je ranije izjavio za Al Jazeeru da je procedura besmislena i nezakonita. “Interpol nije organizacija jedne nacije. Prolazio sam kroz različite zemlje, koje su članice Interpola, EUROPOL-a, Šengena… Zbog toga je ova cijela procedura i situacija neprihvatljiva”, rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Haradinaj u Tirani: Ne sudu za OVK

Izvor: B92, 20.Jun.2015

Nekadašnji komandant OVK Ramuš Haradinaj napustio je Sloveniju u noći između petka i subote, ali je umesto u Prištinu otputovao u Tiranu...Kako prenose mediji iz regiona, bivši premijer Kosova i haški optuženik je na aerodromu u albanskoj prestonici rekao da je protiv osnivanja suda za zločine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.