Prva poručnica VS u mirovnoj misiji

Izvor: B92, 28.Okt.2013, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva poručnica VS u mirovnoj misiji

Beograd -- Poručnica dr Nataša Stošić prva je žena oficir Vojske Srbije koja je ponela plavu beretku u multinacionalnoj mirovnoj operaciji.

Naime, ova dvadesetdevetogodišnjakinja je krajem prošle nedelje otputovala u Kinšasu, prestonicu Demokratske Republike Kongo, gde se, sa još pet kolega, pridružila srpskom timu za sanitetsku evakuaciju vazdušnim putem u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija.

Posle više od dve godine na početnim vojničkim dužnostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na mestu komandira Drugog tima u četi za obuku sanitetske službe Centra za obuku logistike Komande za obuku, Stošićeva je smatrala da je vreme za iskorak u karijeri. Misija u Kongu učinila joj se kao pravo mesto na kome oficir sanitetske službe može da iskusi nešto novo i drugačije.

"Velika mi je čast što sam izabrana za tako odgovoran zadatak, imajući u vidu činjenicu da je na konkursu bilo mnogo iskusnih kolega. Znam da je reč o uigranoj misiji, u koju se već nekoliko godina upućuju pripadnici naše vojske. Očekuju me odgovorne, komandirske dužnosti, ali i vođenje dokumentacije, kontrola, kao i logističke dužnosti. Tu je i organizacija preuzimanja pacijenata, transporta i predavanja odgovarajućoj ustanovi", istakla je Stošićeva pred polazak na put.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.