Pronađena kasetna bomba u niškoj kasarni “Stevan Sinđelić”

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena kasetna bomba u niškoj kasarni “Stevan Sinđelić”

Na prostoru kasarne “Stevan Sinđelić” koja se nalazi u širem centru Niša pronađena je kasetna bomba iz 1999. godine, a pirotehničari Vojske Srbije uništiće je 29. septembra.

Kako kažu u Trećoj brigadi kopnene vojske, bombu su pronašli vojnici koji su u prethodnom periodu bili angažovani na pronalaženju i uništavanju eksplozivnih naprava zaostalih iz rata 1999. godine.

“Žuti ubica”, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako se neslavno zovu kasetne bombe, pronađen je u kasarni koja se nalazi tik uz logor “Crveni krst” koji svakodnevno posećuju turisti i koja tu stoji od agresije NATO-a.

Njeno uništenje zakazano je za četvrtak, 29. septembar u 11 sati.

Podsetimo, mete aviona NATO pakta 1999. godine bile su skoro sve kasarne u Nišu, a kasetne bombe padale su i na civile u Šumatovačkoj ulici, naselju Duvanište i na parkingu Kliničkog centra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: U kasarni pronađena kasetna bomba iz 1999. godine

Izvor: B92, 26.Sep.2016

Na prostoru kasarne “Stevan Sinđelić” koja se nalazi u širem centru Niša pronađena je kasetna bomba iz 1999. godine, pišu Južne vesti...Pirotehničari Vojske Srbije uništiće je 29. septembra...Kako kažu u Trećoj brigadi kopnene vojske, bombu su pronašli vojnici koji su u prethodnom periodu...

Nastavak na B92...

Pirotehničari Vojske Srbije uništavaju kasetne bombe u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Sep.2016

U prethodnom periodu jedinice Vojske Srbije angažovane su na pronalaženju i uništavanju neeksplodiranih ubojnih sredstava širom Republike Srbije..U sklopu te akcije, u niškoj kasarni ”Stevan Sinđelić” nađena je kasetna bomba zaostala od NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999.godine...Pirotehničari...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.