Pripadnici Vojske besplatno u Beogradsku poslovnu školu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici Vojske besplatno u Beogradsku poslovnu školu

Ministarstvo odbrane i Beogradska poslovna škola potpisali su danas ugovor kojim se pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i članovima njihovih porodica omogućava besplatno školovanje u toj visokoj strukovnoj školi.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao događaju, rekao je da potpisivanje ugovora o donaciji Beogradske poslovne škole Vojsci pokazuje da je Ministarstvo odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posvećeno poboljšanju standarda svojih pripadnika.

"Ovime se omogućuje da deca svih naših pripadnika koja budu želela da se upišu u Beogradsku poslovnu školu, i koja prođu odgovarajuće testove, mogu besplatno da se upišu u tu cenjenu visoku strukovnu školu i svoje školovanje završe bez materijalnih opterećenja za njihove roditelje", rekao je Vulin, saopštava Ministarstvo odbrane.

To je način, smatra ministar, da se pokaže kako se brine o svakom pripadniku, o njihovom kvalitetu života, ali isto tako da se pokaže koliko i svi drugi u Srbiji, bez obzira na to da li su u javnom ili privatnom sektoru, poput Beogradske poslovne škole, "brinu i vole Vojsku i njene pripadnike".

"Članovi porodica naših pripadnika sada znaju da mogu da odškoluju svoju decu potpuno besplatno", rekao je Vulin i dodao da će tako nastaviti da se radi i u Beogradu i u svim velikim i malim gradovima.

"To je naš način da pokažemo pripadnicima Vojske Srbije da to što su obukli uniformu i postali pripadnici vojske nije pogrešna odluka, da ih ljudi u Srbiji cene i poštuju, da ih vole i da su spremni da budu tu kad to Vojsci treba", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, to što su zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi donirali Vojsci, nije novac poreskih obveznika, niti iz budžeta, već njihov novac, zarađen kvalitetnim poslovanjem na tržištu.

"To govori i o kvalitetu njihovog rada u obrazovanju generacija njihovih studenata", rekao je Vulin.

Direktor Beogradske poslovne škole Đuro Đurović rekao je da svi zaposleni u njegovoj ustanovi visoko cene napore koje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čine na svojim radnim mestima u očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog inegriteta Srbije i bezbednosti svih građana zemlje.

"Rečju, vi ste čuvari mira naših građana. Našu ljubav i poštovanje prema onom najlepšem što Srbija ima, a to je njena vojska, pokazujemo i na ovaj način. Potpisujući ugovor o besplatnom školovanju dece pripadnika Vojske i doniranjem novca za kupovinu sunčanih naočara za pilote Vojske Srbije, želeli smo da u istoriji ostane zapisano naše poštovanje i ljubav koju osećamo prema našoj vojsci", rekao je Đurović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.