Predsednik čestitao Dan Vojske Srbije: Srpska vojska faktor stabilnosti i očuvanja mira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 07:30

Predsednik čestitao Dan Vojske Srbije: Srpska vojska faktor stabilnosti i očuvanja mira

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

”Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije. U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik - Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci", naveo je Vučić.

On je istakao da je srpska vojska, bez obzira na teške uslove i okolnosti, "kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju".

"U prethodnoj godini, usled pandemije korona virusa, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvaljujem", poručio je Vučić pripadnicima VS.

Ukazao je da "snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države" i da su upravo zbog toga ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinica koja su ove godine započela, tek prvi korak u toj misiji.

"Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”, zaključio je predsednik Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik čestitao Dan Vojske Srbije

Izvor: Blic, 23.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije. ž

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.