Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 07:27

Vučić čestitao Dan Vojske: Srpska vojska uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske. I ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije.
"Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije. U znak sećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik – Dan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci", naveo je Vučić.
Istakao je da je srpska vojska, bez obzira na teške uslove i okolnosti, "kroz istoriju uvek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju".
"U prethodnoj godini, usled pandemije koronavirusa, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspeli i zbog čega vam posebno zahvaljujem", poručio je Vučić.
Ukazao je da snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države i da su upravo zbog toga ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinica koja su ove godine započela, tek prvi korak u toj misiji.
"Uveren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija", zaključio je predsednik Srbije.
Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojske SrbijePotpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije.
Stefanović je u čestitki podsetio da je na Cveti, 23. aprila 1815. godine, podignut Drugi srpski ustanak, dodajući da danas proslavljamo više od dva veka od kada su naši preci pokazali i dokazali da Srbiju niko i ništa ne može slomiti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.
"I u godini za nama, pokazali ste da dostojno koračate stazama naših predaka i časno nosite vojničku uniformu. Bezuslovna ljubav prema otadžbini, nesebična predanost, vrhunska obučenost i marljivi rad vaše su osobine zbog kojih zaslužujete svako divljenje i poštovanje", poručio je Stefanović pripadnicima Vojske.
Ukazao je da su se pripadnici Vojske suočili i sa epidemijom kovida 19 odvažno i srčano, baš kao i sa elementarnim nepogodama i drugim nepredviđenim situacijama pre, i još jednom dokazali da za njih ne postoji prepreka u nameri da pomognu svom narodu.
"Zato će država na čelu sa predsednikom i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da investira u vas i u opremanje i modernizaciju Vojske Srbije i u poboljšanje životnog standarda vas i vaših porodica", naglasio je Stefanović.
Naveo je da pripadnici Vojske svojom hrabrošću i predanim radom čine Srbiju bezbednom i sigurnom zemljom, štite je od svakog zla i čine je stabilnim i prosperitetnim mestom za život svih građana.
"Ponosan što sam deo sistema koji čine tako izuzetni ljudi, čestitam vam praznik uz želju da nastavimo da gradimo bolju budućnost i još lepšu Srbiju za našu decu", naveo je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predsednik čestitao Dan Vojske Srbije: Srpska vojska faktor stabilnosti i očuvanja mira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije...”Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije. U znak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.