Ovako se dočekuje novi predsednik Srbije: Postavljena svečana garda i tri roda vojske (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako se dočekuje novi predsednik Srbije: Postavljena svečana garda i tri roda vojske (FOTO)

Vučić je danas položio zakletvu

Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu u Skupštini Srbije i preuzeo dužnost predsednika Srbije.

JA SAM VEOMA HRABAR ČOVEK, JER VOLIM VAS I SRBIJU: Vučić se obratio naciji ispred Skupštine (FOTO)

Ispred predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu postavljena je svečana garda i tri roda vojske koja će pozdraviti novog predsednika.

Zakletvu je položio na Ustavu Srbije i Miroslavljevom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jevanđelju: "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

Nakon zakletve, govor je ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Izabrani predsednik Aleksandar Vučić prethodno je stigao na sednicu Skupštine Srbije ispred koje se obratio okupljenim građanima.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.