Ne treba se plaiti Vojske Kosova, jedina opasnost u regionu je Vojska Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne treba se plaiti Vojske Kosova, jedina opasnost u regionu je Vojska Srbije"

Zamenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj izjavio je da će kosovska vojska sigurno biti formirana i da od nje niko ne treba da strahuje.

Gecaj je, povodom izjave direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da je nastojanje Kosova da formira vojsku opasno, rekao da razlog za strah nema jer će ta vojska, kako je rekao, imati defanzivni karakter.

- Gospodine Đuriću, vreme je već pokazalo da je jedina opasna vojska u regionu vojska Srbije. Kosovska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vojska će pripadati svim njegovim građanima i za razliku od prakse srpske vojske u prošlosti, imaće potpuno defanzivni karakter - napisao je Gecaj na Fejsbuku.

Zbog toga niko ne treba da strahuje od takve vojske koja će, prema njegovim rečima, sigurno biti uspostavljena.

Takva vojska će, tvrdi Gecaj, funkcionisati prema međunarodno priznatim demokratskim standardima, primenjenim u prijateljskim i demokratskim zemljama NATO.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.