Na Batajnici počela srpsko-ruska PVO vežba “Slovenski štit 2019“: Rusi stigli sa Pancirima i S-400

Izvor: TangoSix.rs, 24.Okt.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Batajnici počela srpsko-ruska PVO vežba “Slovenski štit 2019“: Rusi stigli sa Pancirima i S-400

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“ održava se na teritoriji Republike Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije. Portal Sputnjik objavio je da su Rusi za potrebe vežbe doveli PVO sisteme Pancir i S-400.
Kako se navodi u saopštenju ministarstva, vežba će se realizovati u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade“, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.
Prilog televizije Zvezda o prebacivanju sistema S-400 i pancir u Srbiju:

 
Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.
Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković.
Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.
Pripadnici PVO Vojske Srbije su u septembru boravili u Ruskoj Federaciji gde su, nakon obuke u školskom centru, učestvovali na prvoj rusko-srpskoj PVO vežbi koja je takođe imala naziv ‘’Slovenski štit 2019’’. Na toj vežbi korišćeni su PVO sistemi Pancir, Buk, S-300 i S-400.

 

The post Na Batajnici počela srpsko-ruska PVO vežba “Slovenski štit 2019“: Rusi stigli sa Pancirima i S-400 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva poslala S-400" i "pancir" na vežbe u Srbiji

Izvor: RTS, 24.Okt.2019

Zajednička taktička vežba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava se na teritoriji Republike Srbije, saopštilo Ministarstvo odrbane. "RIA Novosti" javlja da je Rusija poslala u Srbiju na vežbu sisteme S-400 i "pancir". ...

Nastavak na RTS...

Kako je izgledalo dopremanje S-400 u Srbiju

Izvor: RTS, 24.Okt.2019

Ruska "TV Zvezda" objavila je snimak dolaska sistema S-400 i "pancir" u Srbiju gde će učestvovati na vežbi "Slovenski štit 2019". Sistemi su dopremljeni velikim ruskim transportnim avionom. . U saopštenju ruskog ministarstva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.