Kukan: Srpska vojska u Moskvi suprotnost evrointegracijama

Izvor: RTS, 07.Apr.2015, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan: Srpska vojska u Moskvi suprotnost evrointegracijama

Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u Evropskom parlamentu Edvard Kukan saopštio je da je odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića o učešću srpskih vojnika na vojnoj paradi u Moskvi u suprotnosti sa izjavama o posvećenosti procesu integracija u Evropsku uniju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u Evropskom parlamentu Edvard Kukan navodi da je odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića o učešću srpskih vojnika na vojnoj paradi u Moskvi u suprotnosti sa izjavama o posvećenosti procesu integracije u EU, prenosi Tanjug
"U trenutnoj situaciji takva odluka postaje važan politički gest. Predsednik Nikolić trebalo bi da bude svestan da takvi gestovi mogu da imaju uticaj na proces evropskih integracija zemlje", naveo je Kukan u saopštenju.
Nikolić je juče saopštio odluku da prihvata poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua o učešću srpskih vojnika na tradicionalnoj Paradi pobede 9. maja u Moskvi, povodom 70 godina od pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.
Nikolić je ranije najavio da će 9. maja biti u Moskvi povodom Parade pobede na Crvenom trgu.
 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.