Izvor: KraljevoPress.com, 05.Okt.2011, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJEVO: Predsednik Srbije doleteo na aerodrom "Morava" u Lađevcima


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Kraljevu da će funkcionisanje aerodroma "Morava" u Lađevcima i za vojne i za civilne potrebe predstavljati veliku stvar u privrednom smislu ne samo za Kraljevo, već i za čitav region.

- Time će biti omogućene i nove investicije, jer će investitori sada imati više hrabrosti da ulažu, rekao je Tadić koji je iz Beograda doleteo avionom do Kraljeva.

Sletanju civilnog aviona na aerodrom "Morava" prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu KraljevoPress.com << su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, predsednik UO Agencije za kontrolu letenja SCG Nikola Stankov, generalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević i v.d. generalnog direktora JAT-a Vladimir Ognjenović.
Vlada Srbije je tokom avgusta 2010. godine donela zaključak o usvajanju investicionog programa za prevođenje aerodroma Lađevci, koji se sada zove aerodrom "Morava", iz vojnog u mešoviti aerodrom.

Ukupna vrednost investicije je 32 miliona evra, a partner je Turska koja učestvuje sa 10 miliona evra.

U prvoj fazi prilagođavanja vojnog aerodroma za civilni saobraćaj biće izgrađena pristanišna zgrada, kontrolni toranj, tehnoekonomski blok i izvedeni radovi na uređenju piste.

Naredne godine treba da počne druga faza posle koje će ovaj aerodrom biti vazdušna luka za velike letilice i sletanje pod svim uslovima.

Lađevci, koji prema legendi nose to ime po lađarima, koji su svoje barke vezivali za pristaništa na reci Moravi, od danas je ponovo luka - i to vazdušna, a "Morava" je, posle beogradskog i niškog, sada treći civilni aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama.
Fotografije ovog dogadjaja možete pogledati u našoj galeriji: http://www.kraljevopress.com/galerija/index.php?/category/53-predsednik_srbije_doleteo_na_aerodrom_morava
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.