Izvor: RTS, 27.Okt.2020, 20:36

Inicijativa da se ulica u Novom Pazaru nazove po heroju sa Košara

Na drugoj Skupštini Grada Novog Pazara, koja je zakazana za 29. oktobar razmatraće se predlog da se jedna ulica u tom gradu nazove po heroju sa Košara Naseru Vučelju, saznaje RTS.
Odluku o promeni naziva ove ulice razmatraće odbornici lokalnog parlamenta jer je Komisija za kulturno-istorijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima usvojila zahtev porodice Vučelj i Vojske Srbije da se Murska ulica, u kojoj je živeo, nazove po Naseru. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Zeleno svetlo za promenu naziva ulice dalo je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i pored negativnog mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Saveta za međunacionalne odnose za koja je navelo da "nisu pravno obavezujuća".
Vijeće je u obrazloženju negativnog mišljenja navelo da, imajući u vidu da je Vlada Srbije pristupila ažuriranju adresnog registra, Grad Novi Pazar treba da izradi predlog odluke o imenovanju svih ulica u gradu čime bi se rešili svi pojedinačni slučajevi.
Naser Vučelj poginuo je 19. aprila 1999. godine u rejonu Maja Glava, tokom bitke za karaulu Košare. Bio je pripadnik 125. motorizovane brigade. Imao je 21 godinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulica u Novom Pazaru mogla bi poneti ime jednog od heroja sa Košara

Izvor: B92, 27.Okt.2020

Novi Pazar -- Na drugoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara u četvrtak, 29. oktobra razmatraće se predlog da se ulica u tom gradu nazove po heroju sa Košara Naseru Vučelju...Odluku o promeni naziva ove ulice razmatraće odbornici lokalnog parlamenta jer je Komisija za kulturno-istorijske spomenike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.