Читај ми!

Inicijativa da se ulica u Novom Pazaru nazove po heroju sa Košara

Na drugoj Skupštini Grada Novog Pazara, koja je zakazana za 29. oktobar razmatraće se predlog da se jedna ulica u tom gradu nazove po heroju sa Košara Naseru Vučelju, saznaje RTS.

Odluku o promeni naziva ove ulice razmatraće odbornici lokalnog parlamenta jer je Komisija za kulturno-istorijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima usvojila zahtev porodice Vučelj i Vojske Srbije da se Murska ulica, u kojoj je živeo, nazove po Naseru.

Zeleno svetlo za promenu naziva ulice dalo je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i pored negativnog mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Saveta za međunacionalne odnose za koja je navelo da "nisu pravno obavezujuća".

Vijeće je u obrazloženju negativnog mišljenja navelo da, imajući u vidu da je Vlada Srbije pristupila ažuriranju adresnog registra, Grad Novi Pazar treba da izradi predlog odluke o imenovanju svih ulica u gradu čime bi se rešili svi pojedinačni slučajevi.

Naser Vučelj poginuo je 19. aprila 1999. godine u rejonu Maja Glava, tokom bitke za karaulu Košare. Bio je pripadnik 125. motorizovane brigade. Imao je 21 godinu.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво