I BUGARI ZABRINUTI ZBOG S-400: Zabraniti transport sistema do Srbije; Beograd bi kontrolisao Balkan jer niko ovde nema takvo oružje!

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2019, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I BUGARI ZABRINUTI ZBOG S-400: Zabraniti transport sistema do Srbije; Beograd bi kontrolisao Balkan jer niko ovde nema takvo oružje!

Srbija ima pravo da modernizuje vojsku, ali to izaziva zabrinutost, rekao je Sibev Rusija može ponovo da prebaci u Srbiju svoje S-400, dok je Beograd već izašao sa saopštenjem da slične vojne vežbe mogu postati rutina, smatra bivši vojni predstavnik Bugarske u NATO-u i član uprave Atlantskog saveta Sibi Sibev.Ukoliko Srbija odgovori pozitivno na želju Rusije da instalira protivvazudšnu bazu na srpskoj teritoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << stvoriće se zona ometanja pristupa vazdušnom prostoru u opsegu od 400 kilometara i to će već biti problem, ne samo Bugarskoj, već i celom NATO-u, izjavio je on.„Ako se u Bugarskoj pojavi informacija da Rusija transportuje takav sistem s ciljem da napravi takvu bazu, imaće puno pravo da zabrane letove (iznad Bugarske)“, izjavio je Sibev.PROČITAJTE JOŠ: Srbi seli za S-400 i gađali kao Rusi: General Janković opisao kako se branio masovni udar na Pasuljanskim livadamaOn je naglasio da Srbija ima puno pravo na modernizaciju svojih Oružanih snaga uz pomoć ruskog naoružanja, ali takva mogućnost izaziva zabrinutost.„Kako Bugarska, Rumunija i Hrvatska imaju programe za modernizaciju aviona F-16 i to je njihovo suvereno pravo, tako i Srbija ima isto pravo. Međutim, pitanje je osetljivo, pošto sve susedne države ne raspolažu takvim kompleksom (S-400) i ako Srbija ima ambicije da kontroliše vazdušni prostor u opsegu od 400 kilometara, to zaista treba da izazove zabrinutost i zahteva objašnjenje srpske strane. Sa druge strane, ako Rusija zaista postigne sporazum sa Srbijom o raspoređivanju ruske protivvazdušne baze na njenoj teritoriji, pitanje tada postaje vrlo kompleksno i treba svim sredstvima sprečiti realizaciju takvog projekta“, izjavio je u intervjuu portalu „Faktor“.(sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarski predstavnik u NATO-u: Zabraniti transport S-400 Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2019, 01:07

SOFIJA - Rusija može ponovo da prebaci u Srbiju svoj S-400, dok je Beograd već izašao sa saopštenjem da slične vojne vježbe mogu postati rutina, smatra vojni predstavnik Bugarske u NATO-u i član uprave Atlantskog savjeta Sibi Sibev.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.