Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Graso: Sever Kosova je aposolutno pod kontrolom, nema razloga za brigu i strah

Portparol Kfora Vinćenco Graso izjavio je da je situacija na severu Kosova apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih znakova nemira, preneo je danas list Politika.

Graso je za taj list kazao da je situacija bezbedna, uporkos upozorenjima britanske i nemačke ambasade svojim građanima da ne putuju na tu teritoriju.

"Situacija na severu, kao i na celom Kosovu, apsolutno je pod kontrolom i nema nikakvih znakova ili dokaza o mogućim nemirima i nasilju", kazao je Graso.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Prema njegovim rečima Kfor sarađuje sa lokalnim institucijama i sa Vojskom Srbije i garantuje da nema pretnje stabilnosti.

"Garancija je da ne postoji neposredna pretnja stabilnosti na Kosovu i u celom regionu", rekao je Graso.

Graso je poručio da nema razloga za brigu i strah "od bilo čega" na Kosovu.

"Često izvodimo vežbe i pokazujemo svoje prisustvo na celoj teritoriji Kosova. Spremni smo da odgovorimo na svaki mogući izazov. Glasine o upadima s juga samo su spekulacije", ocenio je Graso.

Beogradski mediji preneli su ranije da su ambasada Velike Britanije u Prištini i nemačko Ministarstvo spoljih poslova savetovali svoje građane da ne putuju na Kosovo i savetovali ih da izbegavaju putovanja u opštine na severu, osim kada je neophodno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Videće Tramp ko koči kompromis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je, povodom poziva prištinskih vlasti nekadašnjim državnim sekretarkama SAD Hilari Klinton i Medlin Olbrajt na obeležavanje 20. godišnjice ulaska NATO snaga na Kosovo 12. juna, da "iskreno veruje da će ovaj potez perjanica bivše (američke) administracije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.