Vesti

1

Graso: Sever Kosova je aposolutno pod kontrolom, nema razloga za brigu i strah

Autor: MIM

Izvor: Beta

Graso: Sever Kosova je aposolutno pod kontrolom, nema razloga za brigu i strah

Izvor: Foto: pixabay

Graso je za taj list kazao da je situacija bezbedna, uporkos upozorenjima britanske i nemačke ambasade svojim građanima da ne putuju na tu teritoriju.

"Situacija na severu, kao i na celom Kosovu, apsolutno je pod kontrolom i nema nikakvih znakova ili dokaza o mogućim nemirima i nasilju", kazao je Graso.

Prema njegovim rečima Kfor sarađuje sa lokalnim institucijama i sa Vojskom Srbije i garantuje da nema pretnje stabilnosti.

"Garancija je da ne postoji neposredna pretnja stabilnosti na Kosovu i u celom regionu", rekao je Graso.

Graso je poručio da nema razloga za brigu i strah "od bilo čega" na Kosovu.

"Često izvodimo vežbe i pokazujemo svoje prisustvo na celoj teritoriji Kosova. Spremni smo da odgovorimo na svaki mogući izazov. Glasine o upadima s juga samo su spekulacije", ocenio je Graso.

Beogradski mediji preneli su ranije da su ambasada Velike Britanije u Prištini i nemačko Ministarstvo spoljih poslova savetovali svoje građane da ne putuju na Kosovo i savetovali ih da izbegavaju putovanja u opštine na severu, osim kada je neophodno.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ne čitaš najvažnije novine u RS i u RS...

Graso: Sever Kosova je aposolutno pod kontrolom, nema razloga za brigu i strah"...- Očigledno ne čitaš "Srpski telegraf", "Informer", "Kurir"... A očigledno je i da ne gledaš TV "Pink"..., pa - ni "RTS"...