Gradska opština Medijana obeležila krsnu slavu Sveta Petku

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Okt.2021, 19:35

Gradska opština Medijana obeležila krsnu slavu Sveta Petku

Uručenjem priznanja GOMedijana obele žila je opštinsku slavu Sveta Petku. Dukat Medijane ponela je Treća brigada Kopnene vojske Srbije - za očuvanje istorijskih vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, Policijska ispostava Medijana - za očuvanje bezbednosti zajednice i podršku građanima u vreme epidemije Kovid-19 i Kompanija Rosa - za izuzetnu društvenu odgovornost i humanost u radu.

Dobitnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Blagodarnice ove godine su : Udruženje penzionera Grada Niša,  – za dugogodišnji rad na očuvanju vrednosti Trećeg doba, Udruženje umetnika Car Konstantin, za humanost i nepresušnu stvaralačku energiju  i Zlatara Stanimirović, za društvenu odgovornost i brigu o novim generacijama. Svima je na ovaj način izražena i zahvalnost za dugogodišnju saradnju sa najvećom niškom opštinom, u različitim društvenim oblastima, posebno pronatalitetnoj politici kojoj je niška Medijana posebno posvećena. 

-Radili smo između dve slave koliko su nam mogućnosti i trenutna epidemiološka situacija dozvoljavale. Tradiciju po kojoj smo kao narod prepoznatljivi ne smemo da zaboravimo, a obeležavanje slave je jedan od najvažnijih događaja -  rekao je uručujući priznanja prvi čovek niške Medijane Nebojša Kocić, i naglasio: - Ovo su simbolične nagrade, želimo da pokažemo zahvalnost za dosadašnju saradnju, za brigu  o Nišlijama i humanost koju pojedinci i ustanove pokazuju i mimo svojih redovnih poslova za sve generacije, svih naših građana - rekao je Kocić.

Slava najveće niške opštine obeležena je uz poštovanje epidemioloških mera usled Kovida 19, u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, predsednika Skupštine Grada Niša, Bobana Džunića, predstavnika gradskih opština i rukovodstva Medijane. Po tradiciji, slavski kolač presekao je Njegovo Preosveštenstvo, episkop niški Arsenije, sa sveštenstvom niške Eparhije. Predstavljen je i Informator o radu najveće niške opštine za prvih devet meseci ove godine.

U ime dosadašnje saradnje Kompanija Rosa donirala je Medijani još jednu klupu za mame dojilje i ona je na dan slave postavljena u Svetosavskom parku. Komandant Treće brigade Vojske Srbije, brigadni general Slađan Stamenković uručio je ovom prilikom predsedniku Gradske opštine Medijana Nebojši Kociću ikonu Sveta Petke, rad u duborezu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.