Gašić: Potpisan krovni sporazum o vojnoj saradnji

Izvor: Politika, 17.Okt.2014, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Potpisan krovni sporazum o vojnoj saradnji

BEOGRAD – Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da je sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije krovni sporazum, na osnovu kojeg će se u ubudućnosti razvijati vojna saradnja dve zemlje.

„Ovo je prvi sporazum koji je Srbija potpisala sa Ruskom federacijom kao samostalna država i to je osnov da krenemo u pregovore o modernizaciji Vojske Srbije, kupovini opreme, rezervnih delova za naša sredstva, možda i avione o čijoj smo kupovini razgovarali 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << godine”, rekao je Gašić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, sporazum je osnov i za vojno-medicinsku, tehničku i vojno-obrazovnu saradnju dve zemlje.

Komentarišući juče održanu vojnu paradu „Korak pobednika”, Gašić je ocenio da je ona besprekorno prošla, ali da će se u narednim uraditi analiza te manifestacije i utvrditi da li je bilo propusta.

Upitan koliko je parada koštala, ministar je odgovorio da to „nije najvažnije pitanje” i da će sigurno koštati manje nego neke druge manifestacije.

Beta

objavljeno: 17.10.2014
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Od Rusije ćemo kupovati avione..."

Izvor: B92, 17.Okt.2014

Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije je krovni sporazum, na osnovu kojeg će se razvijati vojna saradnja dve zemlje, izjavio je Bratislav Gašić.."Ovo je prvi sporazum koji je Srbija potpisala sa Ruskom federacijom kao samostalna država i to je osnov da krenemo u pregovore o modernizaciji...

Nastavak na B92...

GAŠIĆ: Sporazum sa Rusijom značajan za našu vojsku

Izvor: Press, 17.Okt.2014

Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji koji su potpisale Srbija i Rusija "jako je značajan za našu vojsku", kao krovni ugovor za nastavak daljih razgovora, ocenio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić. . "Srbija je prvi...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.