Gašić:Potpisan krovni sporazum o vojnoj saradnji

Izvor: Blic, 17.Okt.2014, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić:Potpisan krovni sporazum o vojnoj saradnji

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da je sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije krovni sporazum, na osnovu kojeg će se u ubudućnosti razvijati vojna saradnja dve zemlje.

- Ovo je prvi sporazum koji je Srbija potpisala sa Ruskom federacijom kao samostalna država i to je osnov da krenemo u pregovore o modernizaciji Vojske Srbije, kupovini opreme, rezervnih delova za naša sredstva, možda i avione o čijoj smo kupovini razgovarali 2012. godine - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Gašić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, sporazum je osnov i za vojno-medicinsku, tehničku i vojno-obrazovnu saradnju dve zemlje.

Komentarišući juče održanu vojnu paradu “Korak pobednika”, Gašić je ocenio da je ona besprekorno prošla, ali da će se u narednim uraditi analiza te manifestacije i utvrditi da li je bilo propusta.

Upitan koliko je parada koštala, ministar je odgovorio da to “nije najvažnije pitanje” i da će sigurno koštati manje nego neke druge manifestacije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.