Gašić: Neprihvatljiva vojska KiM

Izvor: BKTV News, 05.Dec.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Neprihvatljiva vojska KiM

Bratislav Gašić preneo je pomoćniku generalnog sekretara NATO Patriku Ouroju da za Srbiju nisu prihvatljivi argumenti za stvaranje tzv. oružanih snaga Kosova.

Ministar odbrane Bratislav Gašić naglasio je da takva najava loše utiče na primenu Briselskog sporazuma.
„Kfor je jedini odgovorni nosilac bezbednosti i svaka odluka koja se odnosi na izgradnju vojnih formacija na Kosovu i Metohiji jeste kršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Rezolucije 1244, ali se može i negativno odraziti na odnose Srbije i NATO“, rekao je Gašić, a saopštilo Ministastvo odbrane.
Gašić je naveo da je Srbija čvrsto opredeljena za unapređenje stabilnosti u regionu.
Ministarstvo u skladu sa svojim mogućnostima, aktivno doprinosi regionalnoj i globalnoj bezbednosti, rekao je Gašić.
„Od velikog značaja za Srbiju jeste interoperabilnost naših oružanih snaga sa partnerskim zemljama. Zbog toga želimo da u najkraćem roku pristupimo Individualnom akcionom planu partnerstva, koji predstavlja najviši oblik saradnje NATO sa partnerskom državom, koja nije opredeljena za članstvo u alijansi“, rekao je Gašić.
Gašić je dodao da je Individualni plan partnerstva optimalni okvir za saradnju, koji može da doprinese daljem unapređenju sistema odnosa.
Ministar odbrane rekao je na sastanku da je dosadašnje učešće Srbije u mehanizmima Partnerstva za mir, koji obezbeđuju pripremu oružanih snaga za aktivan doprinos u multinacionalnim operacijama, izuzetno važno za naše pripadnike.
Izvor: BETA
The post Gašić: Neprihvatljiva vojska KiM appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.