Doček i ispraćaj mirovnjaka Vojske Srbije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 02.Dec.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček i ispraćaj mirovnjaka Vojske Srbije (VIDEO)

“Srbija je izvoznik mira, jer se iz godine u godinu povećava broj naših vojnika i oficira u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije”, istakao je Bratislav Gašić ministar odbrane, prilikom dočeka 130 pripadnika Vojske Srbije, koji su se posle šest meseci vratili iz mirovne misije UNIFIL u Libanu.  
Za pripadnike Pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona 2. brigade Kopnene vojske, koji su šest meseci bili anagažovani u okviru mirovne misije >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Unifil u Libanu, priređen je svečani doček.
Njih je na Aerodromu „Konstantin Veliki“ pozdravio vojni vrh Vojske Srbije.
Pripadnici VS u mirovnoj misiji u Libanu angažovani su u okviru španskog kontingenta u sektoru Istok. Pešadijska četa, koja broji 130 vojnika i oficira, izvršavala je uspešne mirovne zadatke u Libanu od 21. maja do 2. decembra 2014.godine.
Na avion kojim su se iz Libana vratili naši vojnici, odmah se ukrcalo 130 pripadnika Vojske Srbije koji se vraćaju kao njihova zamena.
“Ove godine imamo 500 vojnika i oficira pripadnika Vojske Srbije angažovanih u mirovnim misijama širom sveta, a naredne godine njihov broj biće povećan na 650″, istakao je ministar odbrane Bratislav Gašić, na svečanosti prilikom dočeka i ispraćaja naših mirovnjaka.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.