Đorđević: Situacija na granici sa Makedonijom stabilna

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Situacija na granici sa Makedonijom stabilna

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević ocenio je prilikom obilaska Zajedničkih snaga vojske i policije na granici s Makedonijom, da je bezbednosna situacija stabilna i da nema nikakvih indicija da će biti ugroženi bezbednost i imovina građana.

"Bezbednosna situacija je stabilna i trenutno nemamo nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine naših građana, što ne znači da vojska, policija i ostale bezbednosne službe ne prate situaciju. Neprekidno pratimo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << situaciju i u skladu s tim, prilagođavamo angažovanje naših snaga", ocenio je Đorđević nakon posete.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Đorđević je danas obišao te snage na granici s Makedonijom u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba, general-majora Slavoljuba Janićijevića.

Tokom obilaska objekta "Cakanovac", komandant Zajedničkih snaga vojske i policije, brigadni general Dejan Janković, informisao je ministra odbrane da je stanje u svim sektorima u zoni odgovornosti tih snaga redovno i da se uspešno izvršavaju svi zadaci.

Prema njegovim rečima, od početka angažovanja, Zajedničke snage uspešno su sprečile više od 21.000 migranata da ilegalno pređu državnu granicu a uhapšeno je i 140 krijumčara.

Nakon obilaska položaja, đorđević je istakao da se Zajedničke snage vojske i policije svakodnevno, pa i tokom prvomajskih praznika, obavljaju svoje dužnosti obezbeđivanja granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka, krijumčarenja ljudi, ali i da štite bezbednost svih građana i njihove imovine.

Govoreći o današnjem sastanku sa pripadnicima Zajedničkih snaga, ministar odbrane je istakao da je bilo reči o tekućim aktivnostima, kao i o poboljšanju materijalnog položaja vojske i policije.

Nakon obilaska državne granice s Makedonijom, ministar đorđević je sa saradnicima nenajavljeno obišao pripadnike Vojske Srbije u Bazi "Jug".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stabilna situacija na granici sa Makedonijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2017

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je danas Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Republikom Makedonijom...On je tom prilikom poručio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.