Stabilna situacija na granici sa Makedonijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilna situacija na granici sa Makedonijom

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je danas Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Republikom Makedonijom.

On je tom prilikom poručio da je bezbednosna situacija stabilna i da trenutno nema nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine građana.

Tokom obilaska posednutog objekta "Cakanovac", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komandant Zajedničkih snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković informisao je ministra odbrane da je stanje u svim sektorima u zoni odgovornosti Zajedničkih snaga redovno i da se uspešno izvršavaju svi planski zadaci.

General Janković je, takođe, istakao da se zaštita državne granice vrši kombinacijom linijskog i dubinskog obezbeđenja.

Prema njegovim rečima, od početka angažovanja Zajedničke snage uspešno su sprečile više od 21.000 migranata da ilegalno pređu državnu granicu naše zemlje, a 140 krijumčara je lišeno slobode.

Nakon obilaska položaja, Đorđević je istakao da se Zajedničke snage vojske i policije, svakodnevno, pa tako i tokom prvomajskih praznika, nalaze na svojim dužnostima obezbeđivanja granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka, krijumčarenja ljudi, ali i da štite bezbednost svih naših građana i njihove imovine.

"Bezbednosna situacija je stabilna i trenutno nemamo nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine naših građana, što ne znači da vojska, policija i ostale bezbednosne službe ne prate situaciju. Neprekidno pratimo situaciju i u skladu sa tim, prilagođavamo angažovanje naših snaga", ocenio je Đorđević.

Govoreći o današnjem sastanku sa pripadnicima Zajedničkih snaga, ministar odbrane je istakao da je bilo reči o tekućim aktivnostima, kao i o poboljšanju materijalnog položaja naše vojske i policije, a zaključak je da Vlada Republike Srbije čini sve kako bi materijalni položaj vojske i policije, iz dana u dan, bio sve bolji.

U okviru obavljanja svakodnevnih zadataka, pripadnici Zajedničkih snaga koriste najsavremeniju opremu i tehnička sredstva, a ministar je, sa saradnicima, na jednom od položaja, bio u prilici da se uveri u značaj termovizijske opreme u akcijama sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice i krijumčarenja ljudi.

Nakon obilaska državne granice sa Republikom Makedonijom, ministar Đorđević je sa saradnicima nenajavljeno obišao pripadnike Vojske Srbije na Bazi "Jug".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐORĐEVIĆ: Stabilna situacija na granici Makedonije i Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2017

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Đorđević je danas obišao te snage na granici s Makedonijom..Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević ocenio je da je bezbednosna situacija stabilna. On je to istakao prilikom obilaska Zajedničkih snaga vojske i policije na granici s Makedonijom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.