Bivši pripadnik OVK priveden po poternici Srbije, pa pušten

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši pripadnik OVK priveden po poternici Srbije, pa pušten

Pravosudni organi Italije oslobodili su bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ejupa Hodžu koji je bio priveden po poternici Srbije, preneo je KoSSev.

Ejup Hodža, koji sa porodicom u Italiji živi 15 godina, priveden je juče, a članovi porodice rekli su da je pušten nakon saslušanja.

"Upravo sam primio najbolje vesti o bratu, prijatelju, komandantu tri ratnika, Ejupu Hodži, kojeg je danas oslobodila italijanska država od poternice koju je izdala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbija", rekao je rođak za Indeksonline.

Još jedan pripadnik OVK Tomor Morina takođe je pre tri sedmice priveden u Severnoj Makedonije po poternici koju je izdala Srbija, ali je juče Krivični sud u Skoplju rekao da nema osnova za njegovo izručenje Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Još jedan bivši pripadnik OVK saslušan u Italiji

Izvor: B92, 08.Avg.2019

Kosovski Albanac Ejup Hodža saslušan je u Italiji, gde sa porodicom živi poslednjih 15 godina, piše prištinski Indeks onlajn...Srbija ga potražuje zbog zločina nad civilnim stanovništvom..Hodža je bivši pripadnik tzv. OVK, a prema izjavi njegovog rođaka, priveden je po poternici Srbije...Hodža...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.