Skoplje odbacuje zahtev za izručenje Morine Srbiji

Izvor: RTS, 07.Avg.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje odbacuje zahtev za izručenje Morine Srbiji

Krivični savet Osnovnog suda u Skoplju ocenilo je da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Tomora Morine Srbiji, koga vlasti u Beogradu traže zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu, javljaju makedonski mediji. Konačnu reč ima Vrhovni sud. Morina do odluke Vrhovnog suda ostaje u pritvoru.
Krivični savet Osnovnog suda u Skoplju, postupajući po zahtevu Ministarstva pravde, i po razmatranju dokumentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u zahtevu, poštujući dosadašnju sudsku praksu i međunarodno pravo, donelo je rešenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju lica T. M. Republici Srbiji", navodi se u saopštenju Osnovnog krivičnog suda u Skoplju.

Predmet je upućen Vrhovnom sudu na dalje odlučivanje. 
Morina će ostati u pritvoru, u kojem se nalazi od 25. jula, sve do pravosnažnosti rešenja Krivičnog veća, odnosno do odluke Vrhovnog suda Severne Makedonije. 
Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova uhapšen je u Severnoj Makedoniji, po poternici Srbije.
Morinu srpsko Tužilaštvo za ratne zločine sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Prištinski mediji su naveli da je Morina učestvovao u borbama u oblasti Dukađin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonci odbili da izruče Morinu Srbiji: OVK zločinac ostaje u Skoplju

Izvor: Blic, 07.Avg.2019

Krivični savet Osnovnog suda u Skoplju odbacio je zahtev Srbije za izručenje Tomora Morine, koga vlasti u Beogradu traže zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu, javljaju makedonski mediji. Konačnu reč ima Vrhovni sud.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.