Bivši gerilac tzv. OVK čeka izručenje Srbiji?

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši gerilac tzv. OVK čeka izručenje Srbiji?

Učestvovao je u borbama u kosovskoj oblasti Dukađini, po poternici Srbije uhapšen je na graničnom prelazu Blace, kao osumnjičeni za ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ Uhapšenom Tomoru Morini, poreklom iz Đakovice, bivšem pripadniku terorističke paravojne grupacije takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), sudija prethodnog postupka, Krivičnog suda u Skoplju, po predlogu Javnog tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Severne Makedonije (RSM) odredio je meru 30-dnevnog pritvora, saopšteno je iz pomenutog suda ukazivanjem da će u postupku za ekstradiciju odlučivati resorno Ministarstvo pravde. Morina koji je kao pripadnik OVK u ratnim dejstvima protiv regularnih vojno policijskih snaga SRJ učestvovao u borbama u kosovskoj oblasti Dukađini, po poternici Srbije uhapšen je na graničnom prelazu Blace, kao osumnjičeni za ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji. Pročitajte još - U Makedoniji uhapšen bivši pripadnik tzv. OVK Tomor Morina Uhapšeni je u četvrtak priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, kako je navedeno, „sa predlogom Javnog tužilaštva za opređivanje mere pritvora zbog ekstradicije po raspisanoj međunarodnoj poternici Interpola – Srbija“. Po soslušanju, u prisustvu njegovih branioca, procenom činjenica i dokaza po predlogu, sudija prethodnog postupka doneo je rešenje kojim je prihvaćen predlog tužilaštva za određivanje ekstradicionog pritvora...“ U pogledu postupka za ekstradiciju, odlučivaće nadležno Ministarstvo pravde, navodi se u saopštenju Krivičnog suda u Skoplju.ALIJANSA ZJADINA SELE TRAŽI BEZUSLOVNO PUŠTANjE MORINEStranka Albanaca u Severnoj Makedoniji, Alijansa za Albance, kojom rukovodi Zijadin Sela, uvređena je hapšenjem bivšeg pripadnika tzv. OVK, Tomora Morinu s Kosova i zahteva od makedonskih vlasti da on odmah bezuslovno bude pušten na slobodu, prenela je "Koha".U saopštenju te stranke se navodi da je Morina bio “borac za slobodu” i tvrdi da makedonska vlada, na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovski i Agimom Nuhiuom “nastavlja da radi i poštuje beogradske direktive".Alijansa za Albance smatra da nema načina da se Severna Makedonija priključi NATO i EU tako što će poštovati poternice koje je raspisao bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević.Oni makedonsku vladu upozoravaju da suživot i blagostanje svih građana ne mogu da se postignu provokacijama, hapšenjima i prevarama“, podsećajući da su to činile vlasti 2001. i, kako navode, dovele do sukoba.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Morina u pritvoru, čeka izručenje Srbiji

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 10:23

Skoplje -- Bivšem pripadniku OVK Tomoru Morini, koji je u sredu uhapšen na graničnom prelazu Blace u Severnoj Makedoniji, Osnovni sud u Skoplju odredio pritvor od 30 dana...Kako prenosi portal A1on iz Severne Makedonije, Morina je na predlog javnog tužilaštva u toj zemlji dobio meru ekstradicionog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.