Albanci bespravno sekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

Izvor: B92, 10.Okt.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci bespravno sekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

Patrola Vojske Srbije napadnuta je iz vatrenog oružja kod Kuršumlije kada je zatekla grupu Albanaca u bespravnoj seči šume.

Incident se desio uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Obavljajući svoje redovne zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti patrola Vojske Srbije je, 8. oktobra, u širem rejonu Lukovske Banje, uočila nekoliko lica koja su bespravno sekla šumu i sa tri traktora izvlačili drva preko administrativne linije na teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP KiM, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane (MO) i dodaje:

"Postupajući po propisanim procedurama patrola Vojske Srbije sprečila je bespravnu seču šume, a u tom trenutku lica koja su bespravno sekla šumu pobegla su preko administrativne linije. Tokom bežanja šumokradice su otvorile vatru. U incidentu nije bilo povređenih", navodi se u saopštenju.

Vojska Srbije nastaviće sa realizacijom zadataka obezbeđenja administrativne linije i kontrole Kopnene zone bezbednosti i očuvanja mira, bezbednosti i imovine svih građana Srbije, saopštava MO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci bespravno sjekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2019

BEOGRAD - Patrola Vojske Srbije napadnuta je iz vatrenog oružja kod Kuršumlije kada je, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, zatekla grupu Albanaca u bespravnoj sječi šume.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pucnjava na granici Srbije i Kosova

Izvor: VOA, 10.Okt.2019

Kradljivci šume na granici Srbije i Kosova otvorili su vatru na pripadnike Vojske Srbije koji su ih sprečili u bespravnoj seči drveća u šumi u reonu Lukovske Banje. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, povređenih nije bilo, a kradljivci šume su sa tri traktora izvlačila drva na teritoriju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.