Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizak "susret" švajcarskog lovca sa avionom ruske delegacije (VIDEO)

Vojni avioni sa švajcarskom zastavom su nekoliko minuta, na nebezbjednom rastojanju, pratili avion sa ruskom delegacijom koja je krenula u Peru na samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

Incident se dogodio u vazdušnom prostoru Švajcarske.

U ruskom avionu su bili članovi ruske delegacije, među kojima i Aleksandar Fomin, šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju, kao i novinari.

Jedan od švajcarskih lovaca se približio ruskom avionu toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << blizu da je bilo moguće vidjeti ne samo švajcarsku zastavu na repu letjelice i broj J-5024, nego i lice pilota.

On se ruskom avionu približio sa lijeve strane, približavajući se krilu, zatim je izveo manevar i prošao sa desne strane.

Nakon nekoliko minuta lovci su se udaljili. U ruskoj posadi su rekli da je to uobičajena praksa, ali su novinari koji više od 15 godina izvještavaju o radu ruskog predsjednika rekli da se sjećaju samo jednog sličnog slučaja, te da se lovac tada nije toliko približio putničkom dijelu aviona.



(Sputnjik)
Pogledaj vesti o: Vojni samit

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.