Izvor: Blic, 19.Nov.2016, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT IZNAD ŠVAJCARSKE Vojni avioni pratili avion ruske delegacije

Vojni avioni sa ššvajcarskom zastavom su tokom nekoliko minuta, na nebezbednom rastojanju, pratili avion sa ruskom delegacijom koja je krenula u Peru na samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

Incident se dogodio u vazduššnom prostoru ŠŠvajcarske, prenosi "Sputnjik". U ruskom avionu su bili članovi ruske delegacije, među kojima i Aleksandar Fomin, ššef Federalne služžbe za vojno-tehničku saradnju, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i novinari.

Jedan od Ššvajcarskih lovaca se približžio ruskom avionu toliko blizu da je bilo moguće videti ne samo Ššvajcarsku zastavu na repu letelice i broj J-5024, nego i lice pilota, prenosi "Sputnjik".

On se ruskom avionu približžio sa leve strane, približžavajući se krilu, zatim je izveo manevar i proššao sa desne strane.

Nakon nekoliko minuta lovci su se udaljili. U ruskoj posadi su rekli da je to uobičajena praksa, ali su novinari koji višše od 15 godina izvešštavaju o radu ruskog predsednika rekli da se sećaju samo jednog sličnog slučaja, te da se lovac tada nije toliko približžio putničkom delu aviona, navodi "Sputnjik".
Pogledaj vesti o: Vojni samit

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.