Vučić: I vojna i parada ponosa su pravljene za naše građane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2014, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: I vojna i parada ponosa su pravljene za naše građane

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država Paradu ponosa i predstojeću vojnu paradu organizovala zbog svojih građana, a ne zbog Zapada ili Rusije.

"Prva sledi iz poštovanja Ustava i obezbeđivanja prava manjinskih grupa a drugu smo priredili zbog naših predaka i budućnosti. Želeli smo da pokažemo postovanje prema onima koji su branili našu zemlju, ali i da vidimo šta smo od vojne tehnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvili i čime raspolažemo", rekao je Vučić u intervjuu za Večernje novosti.

Vučić je dodao da je važno da se pokaže da smo sposobni da sačuvamo svoju zemlju i da se pokaže snaga države, kao i da se prisetimo onih koji su dali život da bismo mi slobodno živeli.

Premijer je ponovio da je strateški cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju ali da se ni pred kim ne krije da postoji želja da se očuvaju najbolji odnosi sa Rusijom.

Odgovarajući na pitanje da li postoji pritisak da se Rusiji uvedu sankcije i da li je to od njega direktno zahtevano, Vučić je rekao da je teško sa njim tako razgovarati jer on ne prihvata takav ton.

"Oni to dobro znaju. Simpatičan mi je bio jedan evropski zvaničnik koji je imao obavezu da mi prenese poruku koju ste pomenuli. Došao je i rekao mi: 'Vi znate zašto smo ovde'. Rekao sam mu da znam. Nastao je tajac, a onda je kazao: 'Hajde da se vratimo uobičajenim temama'.

Dakle, nije čak ni izgovorio ono zbog čega su ga poslali, jer je znao da su uzaludna ubeđivanja i da se sa mnom ne razgovara na taj način", rekao je on.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Vučić je rekao da Srbija sa pokrajinom mora da čuva vezu ali da mora i da se ponaša racionalno.

"Možemo mi Kosovo da zovemo našom teritorijom ali nam ona neće vredeti bez živih ljudi... Očekujem da ćemo za godinu ili dve moći da uradimo za Kosovo i naše ljude neuporedivo više nego do sada", rekao je Vučić.

Premijer je, kao bivši novinar, odbacio optužbe da je vrhovni cenzor u Srbiji i takve tvrdnje nazvao delom političke borbe.

"Doneli smo najbolje medijske zakone u Evropi i želim njihovu punu primenu. Ali u političkoj borbi je ovde sve dozvoljeno pa i da se u novinskom tekstu premijer nazove psom a da nijedno udruženje ne reaguje i da se svi prave kao da nisu pročitali", rekao je on.

On je, takođe, rekao da nije diktator i da u Srbiji zaista postoji diktatura ljudi koji mu lepe tu etiketu to ne bi ni mogli da kažu.

"Pošto ovde vlada potpuna sloboda oni svakog dana mogu to da ponavljaju bez ikakvog dokaza", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I vojna parada i parada ponosa su zbog gradjana Srbije

Izvor: Beta, 16.Okt.2014

BEOGRAD, 16. oktobra 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država Paradu ponosa i predstojeću vojnu paradu organizovala zbog svojih gradjana, a ne zbog Zapada ili Rusije..."Prva sledi iz poštovanj.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.