Trampova parada: Tenkovi, bombarder, helikopter, F-35..

Izvor: RTS, 04.Jul.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampova parada: Tenkovi, bombarder, helikopter, F-35..

Uoči parade povodom Dana američke nezavisnosti tokom koje će biti predstavljeni borbeni avioni F-35 i F-18 i druge najmodernije vojne letelice i vozila, američka vojska pozvala je građane Vašingtona da "ne paniče" ako na ulicama vide tenkove. Predsednik Donald Tramp će u Linkolnovom memorijalnom centru održati govor, koji će uživo moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prate samo specijalne zvanice, dok će ostatak manifestacije biti otvoren za javnost. Biće organizovan i prelet B-2 stelt bombardera iznad Nacionalnog mola, parka u kome se okupljaju građani Vašingtona.
Pukovnik Sanset Belinski rekao je za lokalni kanal Si-Bi-Es njuza da će stanovnici prestonice "videti vozila koja se kreću njihovim krajem, ali da ne treba da paniče".

On nije precizirao gde će tenkovi biti locirani u centru grada, prenosi Bi-Bi-Si.
Na paradi će, po želji predsednika Donalda Trampa, učestvovati borbeni avioni F-35 i F-18, akrobatski tim "Plavi anđeli", helikopteri vojske i obalske straže i "Marin V-22 Ospreis".
Dva borbena vozila "Bredli" viđena su u blizini Linkolnovog memorijalnog centra, gde će Tramp održati govor o proslavi Dana nezavisnosti.
Mali broj borbenih tenkova "Abrams" od 60 tona poslat je u Vašington železnicom da bi bili postavljeni u blizini Nacionalnog Mola, iako je vlada Distrikta Kolumbija uzvratila verbalnom salvom. 

 Pentagon je prošle godine saopštio da čelične gusenice mogu oštetiti gradske puteve.
Iznad Nacionalnog Mola pojaviće se i predsednikov avion "Er fors van" i "Marin van helikopter".
Tramp, koji je objavio događaj kao "Pozdrav Americi", naveo je u utorak da su vojni lideri "oduševljeni" da učestvuju. 
Manifestacija će biti otvorena i besplatna za javnost, osim zone predviđene za visoke zvanice ispred Linkolnovog memorijalnog centra za koji su izdate karte.
Predsednika Trampa pratiće delegacija Pentagona predvođena načelnikom generalštaba Džozefom Danfordom, ali paradi neće prisustvovati komandanti kopnene vojske, vazdušnih snaga i mornarice.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trampov 'Šou života' za proslavu Dana nezavisnosti

Izvor: VOA, 04.Jul.2019

Predsednik SAD Donald Tramp bio je u četvrtak uveče u Vašingtonu domaćin ceremonije koju je nazvao "Šou života" u znak proslave velikog američkog praznika - Dana nezavisnosti.  Dok su američki predsednici u prošlosti tradicionalno ostajali po strani i posmatrali Amerikance kako obeležavaju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.