Šta će na Paradi pobede od nove tehnike biti prikazano

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će na Paradi pobede od nove tehnike biti prikazano

Robotizovani tenk „uran 9“, nove hipersonične rakete „kinžal“, dronovi „korsar“ i „katran“, borbeni avion pete generacije „suhoj 57“ – samo su neki od oružanih sistema koji će Rusija prikazati na sutrašnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobede.

Na vojnoj paradi biće prikazan novi robotizovani tenk „uran 9“ koji je testiran u Siriji.

Višenamenski robotizovani borbeni kompleks „uran 9“ naoružan je protivtenkovskim raketama, topovima i mitraljezom.


 
Biće predstavljen i „robotizovani diverzant“, vozilo „uran 6“ koje se koristi za čišćenje mina. „Uran 6“ dokazao se u Palmiri, Alepu i Deir Ezoru u Siriji.

Prvi put na paradi biće prikazano terensko pešadijsko vozilo. Vozilo AM-1 ima dva sedišta, a dizajnirano je za pešadiju ili specijalne jedinice za primenu tokom operacija na nepristupačnim terenima.

Biće prikazan i novi dron „korsar“, koji se može koristiti za raketne napade, izviđanje i prenos zaliha.

„Korsar“ ima domet veći od 160 kilometara, autonomiju leta od 10 sati, a može leteti na visinama do šest kilometara.

Avioni „mig 31“ će preleteti Moskvu noseći nove hipersonične rakete „kinžal“, a takođe će biti avion pete generacije, „suhoj 57“.

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.