Šta će Rusi sutra prikazati na vojnoj paradi

Izvor: RTS, 08.Maj.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će Rusi sutra prikazati na vojnoj paradi

Robotizovani tenk "uran 9", nove hipersonične rakete "kinžal", dronovi "korsar" i "katran", borbeni avion pete generacije "suhoj 57", su neki od oružanih sistema koji će Rusija prikazati na sutrašnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobede.
Rusija će na sutrašnjoj vojnoj paradi prikazati novi robotizovani tenk "uran 9" i nove oružane sisteme testirane na bojnom polju u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siriji.

Višenamenski robotizovani borbeni kompleks "uran 9" naoružan je protivtenkovskim raketama, topovima i mitraljezom.
Bi-Bi-Si prenosi da "uran 9" može sam da locira mete, ali da odluku o paljbi donosi komandir vozila, koji sedi u blindiranom kamionu ne dalje od tri kilometra od "urana 9".
Biće predstavljen i "robotizovani diverzant", vozilo "uran 9" koje se koristi za čišćenje mina. "Uran 9" dokazao se u Palmiri, Alepu i Deir Ezoru u Siriji.
Ruski sajt Gazeta navodi da je "uran 9" korišćen za uništenje mina na bezbednoj distanci, što je ruskim snagama omogućilo upad u područja pod kontrolom pobunjenika u Siriji.
Ovo vozilo takođe se vozi daljinski, a domet mu je do jednog kilometra.

Po prvi put na paradi, biće prikazan terenski pešadijski bagi, namenjen za sve terene. Vozilo AM-1 ima dva sedišta za ruske vojnike, a dizajnirano je za pešadiju ili specijalne jedinice za primenu tokom operacija na nepristupačnim terenima, navodi Bi-Bi-Si.
Navodi se da će biti prikazan i novi dron "korsar", koji se može koristiti za raketne napade, izviđanje i prenos zaliha.
"Korsar" ima domet veći od 160 kilometara, autonomiju leta od 10 sati, a može leteti na visinama do šest kilometara.
Kako je rekao zamenik ruskog ministra odbrane Juri Borisov, ruske oružane snage poseduju puno dronova, ali će na paradi biti prikazani samo "korsar" i "katran".
Ukoliko vreme u Moskvi bude povoljno, očekuje se i prelet lovačkih aviona, bombardera i helikoptera.

Avioni "mig 31" će preleteti Moskvu noseći nove hipersonične protivbrodske rakete "kinžal", koje mogu uništiti i nosače aviona.
Očekuje se da će biti viđeni i stelt lovački avion pete generacije, ponos ruskog ratnog vazduhoplovstva, "suhoj 57" (poznat i kao T-50), navodi Bi-Bi-Si, dodajući da se i ovaj avion dokazao na ratištu u Siriji.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta će Rusi prikazati sutra na vojnoj paradi

Izvor: Večernje novosti, 08.Maj.2018

Rusija će na sutrašnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobede prikazati novi robotizovani tenk Uran-9 i nove oružane sisteme testirane na bojnom polju u Siriji MOSKVA - Rusija će na sutrašnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobede prikazati novi robotizovani tenk Uran-9 i nove oružane...

Nastavak na Večernje novosti...

Šta će na Paradi pobede od nove tehnike biti prikazano

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2018

Robotizovani tenk „uran 9“, nove hipersonične rakete „kinžal“, dronovi „korsar“ i „katran“, borbeni avion pete generacije „suhoj 57“ – samo su neki od oružanih sistema koji će Rusija prikazati na sutrašnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobede.. . Na vojnoj paradi biće prikazan...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.