Sindikat: Neće biti parade u Moskvi zbog rizika od terorizma

Izvor: Beta, 14.Apr.2023, 17:24

Sindikat: Neće biti parade u Moskvi zbog rizika od terorizma

U Moskvi neće biti prvomajske parade ove godine zbog "visokog" rizika od terorizma, objavio je danas najveći sindikalni savez Rusije."Neće biti parade ni okupljanja u glavnom gradu ali predviđen je svečani sastanak", rekao je Aleksander Šeršukov, potpredsednik Saveza nezavisnih sindikata Rusije, prenosi novinska agencija TASS.Odluku su donele vlasti zato što je "nivo od terorističke opasnosti visok, čak u delovima udaljenim od specijalne vojne operacije", rekao je on, koristeći izraz vlasti za ruski napad na Ukrajinu.Proslave Prvog maja u Rusiji organizuju sindikati verni ruskim vlastima.Obično se organizuju brojne kulturne i političke manifestacije u Moskvi i njenom predgrađu povodom Praznika rada koji se slavi u celoj zemlji.Od napada u kome je 2. aprila ubijen vojni bloger u Sankt Peterburgu ruske vlasti govore da je porasla pretnja od terorizma, optužujući Ukrajinu, Zapad i rusku opoziciju da želi da organizuje te napade.Praznik rada je nekoliko dana pre glavnog ruskog praznika 9. maja, kada se vojnim paradama širom zemlje slavi pobeda nad nacističkom Nemačkom, a glavna parada se održava u prisustvu predsednika Vladimira Putina na Crvenom trgu.U sredu je i proruski guverner Krima Sergej Aksionov otkazao sve proslave 1. i 9. maja na tom poluostrvu, koje je Rusija pripojila, pozivajući se na bezbednosne probleme.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat: Neće biti parade u Moskvi zbog rizika od terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2023

U Moskvi neće biti prvomajske parade ove godine zbog "visokog" rizika od terorizma, objavio je danas najveći sindikalni savez Rusije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Prvomajska parada u Moskvi otkazana zbog rizika od terorizma

Izvor: Blic, 14.Apr.2023

Prvomajska parada u Moskvi neće se održati zbog povećane opasnosti od terorizma, saopštio je najveći sindikalni savez u Rusiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.