Ruski spektakl na nebu: Striži oduševili sve

Izvor: Mondo, 16.Okt.2014, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski spektakl na nebu: "Striži" oduševili sve

Kao što se i očekivalo, najveće oduševljenje građana na današnjoj vojnoj paradi izazvala je ruska pilotska avio-grupa "Striži".

Njihove akrobacije na nebu ostavile su bez daha sve posmatrače parade.

Oni su u avionima "mig 29" prikazali prave akrobatske majstorije u vazduhu, pravili su razne formacije, a držali su se jedan od drugog na rastojanju od samo dva do četiri metara. Sve je izgledalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potpuno neverovatno.

Pogledajte video koji je snimio naš reporter:



Ruska akro grupa "Striži" leti na avionima Mig-29, tipa 9-13 ili 9-51.

Jedna je od tri aktivne akro-grupe ruskog vojnog vazduhoplovstva i leti u sastavu 237. Centra za prikaz avijacijske tehnike koji nosi ime ruskog vojnog pilota iz Drugog svetskog rata Ivana Nikitoviča Kožeduba.

  Letačka grupa dobila je naziv po vrsti plave laste koja živi samo u Rusiji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.