Demonstracija sile FOTO

Izvor: B92, 09.Feb.2023, 08:48

Demonstracija sile FOTO

Pjongjang -- Severna Koreja održala je noćnu vojnu paradu u Pjongjangu povodom obeležavanja 75. godišnjice od osnivanja svoje vojske.

Na paradi je prikazan dosad najveći broj interkontinentalnih balističkih projektila, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un prisustvovao je vojnoj paradi sa svojom ćerkom, za koju se smatra da je moguća naslednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oca na čelu Severne Koreje, preneo je Rojters.

Državni mediji su objavili da je Severna Koreja na paradi prikazala više interkontinentalnih balističkih projektila (ICBM) nego ikada ranije, taktičke nuklearne jedinice i nagovestila novo oružje na čvrsto gorivo.

Snimci koje su objavili državni mediji pokazuju čak 11 hvasong-17 najvećih interkontinentalnih raketa u Severnoj Koreji, za koje se pretpostavlja da imaju veoma veliki domet, objavila je britanska agencija.

Hvasong-17 je prvi put testiran prošle godine, a Pjongjang je napredovao u svom programu balističkih projektila i lansiranju većih i naprednijih raketa, uprkos rezoluciji i sankcijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.