Izvor: RTS, 08.Feb.2023, 11:39

Kim Džong Un poziva na jačanje vojske, na banketu bile i njegova supruga i ćerka

Severnokorejski vođa Kim Džong Un pozvao je na jačanje vojske, izvestili su državni mediji. On je odao počast vojnicima i sastao se sa vojnim starešinama uoči velike vojne parade na kojoj će biti predstavljeno najnovije oružje. Na banketu povodom godišnjice osnivanja armije pratile su ga supruga i ćerka.
Kim Džong Un je sa ćerkom i suprugom u utorak prisustvovao banketu povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obeležavanja 75 godina od osnivanja Korejske narodne armije, javili su državni mediji.

"Hajde da svi udvostručimo naše napore za jačanje i razvoj naših oružanih snaga i učinimo više za razvoj naše socijalističke matice", rekao je Kim tokom govora na banketu, prenosi KCNA.
Ova poruka je usledila dan nakon što je najavio proširenje vojne vežbe i povećanje spremnosti zemlje za napad.
U odvojenom izveštaju, KCNA je prenela da su prošlogodišnje velike vojne vežbe, uključujući letove stotina borbenih aviona, nanele "snažan udarac najvećim zajedničkim vazdušnim vežbama koje su ikada izvele Sjedinjene Američke Države i njeni agenti".

Prema međunarodnim analitičarima, komercijalni satelit mesecima pokazuje da severnokorejske trupe vežbaju održavanje vojne parade koja se očekuje ove nedelje.
Takve parade se obično koriste za pokazivanje novog oružja, uključujući balističke rakete dizajnirane da nose nuklearne bojeve glave.
Poslednje četiri vojne parade održane su po mraku.

Uprkos rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i sankcijama, Severna Koreja je napredovala kada je reč o razvoju zabranjenog nuklearnog oružja i balističkih projektila.
Prošle godine Severna Koreja je obavila najveće ikada testiranje interkontinentalne balističke rakete (ICBM).
Južna Koreja i Sjedinjene Države su pojačale svoje vojne vežbe za suprotstavljanje severu, izazivajući osudu Pjongjanga.
Inače, veruje se da Kim ima troje dece, dve devojčice i dečaka, a američki analitičari veruju da je jedno od njih viđeno na snimku proslave nacionalnog praznika u septembru. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vojna parada u Pjongjangu povodom Dana armije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023

Severna Koreja je danas održala vojnu paradu u Pjongjangu kako bi obeležila 75. godišnjicu osnivanja svojih oružanih snaga, saopštio je upućeni izvor agenciji Jonhap...To se dogodilo na trgu Kim Il-sung nakon tog događaja koji je počeo u 20:30 sati po lokalnom vremenu, saopštio je izvor, dok...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.