Vernici blokirali hram kod Čačka

Izvor: Kurir, 25.Maj.2012, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici blokirali hram kod Čačka

ČAČAK - Osam kaluđerica iz ovčarskog manastira Vaznesenje, koje su dobile odluku vladike Žičkog da napuste hram, odbile su da predaju ključ od crkve, a vernici su se okupili i ne dozvoljavaju predstavnicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) da uđu u bogomolju.

Monahinje su odbile da predaju ključ od ckve, a vernici, koji su se okupili na kapiji, pevajući pesme Svetom Savi, ne dozvoljavaju predstavnicima SPC da uđu.

Sekretar čačanske crkve Vlade Kaplarević >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekao je da je rešenje vladike doneto zato što su monahinje obavestile vladiku da mu otkazuju poslušnost i da se stavljaju pod nadležnost vladike Artemija.

Predstavnicima crkve su izbušene gume na automobilu pa je intervenisala policija koja je obavila uviđaj, a vozilo je odvezla šlep služba.
Pogledaj vesti o: Vladika Artemije

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ovčar: Vernici blokirali manastir

Izvor: B92, 25.Maj.2012

Čačak -- Osam kaluđerica danas je odbilo odluku vladike žičkog Hrizostoma da napuste ovčarski manastir Vaznesenje i predaju ključ od crkve...Monahinje su odlučile da otkažu poslušnost vladiki Hrizostomu, jer su odlučile da se stave pod nadležnost raščinjenog vladike Aretmija...Situacija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.