(FOTO) OSVRNIMO SE OKO SEBE: Ovo su slučajevi nasilja nad ženama samo na našoj estradi!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) OSVRNIMO SE OKO SEBE: Ovo su slučajevi nasilja nad ženama samo na našoj estradi!

Danas se obeležava međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a mnoge žene sa javne scene priznale su da su bile izložene nasilju od strane jačih polovina.

Ana Marija Žujović je u februaru objavila fotografiju sa modricama za koju je zadužen njen nekadašnji verenik Vlada Stanojević. Fitnes instruktorka je protiv njega podnela krivičnu prijavu, a istraga je u toku.

Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Marina Lopičić

Anabela Atijas se razvela od supruga Gagija Đoganija, a nakon razvoda je priznala da je Gagi godinama maltretirao. Kako je tada izjavila, nju je bilo sramota ali je rešila da ne trpi, te se razišla od densera.

Mia Borisavljević je priznala da je dobila batine od bivšeg dečka Nikole. On je, kako se pisalo pevačicu šamarao ispred jednog kluba, a spekulisalo se da je nakon zlostavljanja unajmila obezbeđenje koje je pratilo u koraku. Inače, ceo slučaj Mia je prijavila policiji.

Maja Marijana priznala je da ju je muž tukao i mentalno zlostavljao, a ona je tek nakon dužeg vremena skupila hrabrost da ga ostavi.

U dokumentarnom filmu "Ispovest" Marija Šerifović je otkrila mračnu stranu svoje porodice i otvoreno progovorila o tome kako je njen otac Rajko krvnički tukao njenu majku Vericu. Verica je i sama priznala da je često izubijana, modra i krvava, bežala na ulicu i tražila zaštitu policije.

Ružica Veljković je u tokom boravka u jednom rijalitiju otkrila šokantne detalje svoje veze sa pevačem Andrijom Markovićem Akijem. Ona je tvrdila da ju je Aki zlostavljao i tukao, a iz rijalitija je izašla kako bi otišla na suđenje povodom toga. Međutim, Ružica je na kraju povukla optužbe.

Da se nikada ne zaboravi Ksenija Pajčin koju je 16. marta 2010. godine ubio Filip Kapisoda, a zatim izvršio samoubistvo. Njihova veza bila je burna, sa čestim svađama, tučama, raskidima ali i pomirenjima.

Poznati muškarci koji su digli ruku na svoje lepše polovine:

Pored Vlade Stanojevića i Andriju Marković Akija, još neki poznati muškarci su digli ruke na svoje lepše polovine.

Adila Maksutovića prijavila je supruga Ana Ramadanovska, ćerka Džeja Ramadanovskog, i krivi ga za nasilje u porodici, samo mesec dana nakon što mu je rodila sina.

Slobodan Vasić nedavno je nasrnuo na bivšu verenicu, počupao je za kosu a onda i udario. Njih dvoje su odmah prekinuli svoj emotivni odnos, a on je sada u ljubavi sa Helenom Topalović, ćerkom Milana Topalovića Topalka.

Amel Ćeman u javnosti poznatiji kao Ćemo pretukao je devojku u jednom beogradskom kafiću. Nesrećna devojka je slučaj prijavila policiji a pevač sve to negira.

Ovo su samo slučajevi na estradi, pa zamislite onda koliki je taj broj među anonimnim ženama. Svaka druga žena (49,8%) doživljava ili je doživela neki oblik psihičkog nasilja. Svaka treća žena (33,9%) preživela je fizičko nasilje od strane člana porodice, a 27,3% ispitanica dobijalo je pretnje da će ga doživeti.

Zaustavimo nasilje, zaštitimo žene!

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

(FOTO) OSVRNIMO SE OKO SEBE Ovo su slucajevi nasilja nad zenama samo na nasoj estradi

Izvor: medio.rs, 25.Nov.2015

Danas se obeležava međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a mnoge žene sa javne scene priznale su da su bile izložene nasilju od strane jačih polovina.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.