Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2024, 10:14

Zurof: U Srebrenici nije bilo genocida, Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao da se taj pojam danas bez ikakve sumnje zloupotrebljava u političke svrhe, ali i da Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šta Efraim Zurof misli o rezoluciji o Srebrenici: Pojam genocid se zloupotrebljava u političke svrhe

Izvor: Danas, 16.Apr.2024

Komentarišući predlog rezolucije o Srebrenici, Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental", podsetio je da je pre svega izvorna definicija reči genocid pokušaj da se uništi jedan čitav narod, zbog čega ostaje pri mišljenju "da to nije ono što se desilo u Srebrenici, nego da se tamo desio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.