Izvor: RTS, 06.Feb.2022, 19:48

Zurof: Odavanje počasti Džaferu Devi je ruganje žrtvama nacista

Direktor izraelskog Centra “Simon Vizental” dr Efraim Zurof izjavio je da je inicijativa da se oda počast Džaferu Devi, odanom saradniku nacista, ruganje žrtvama nacista i njihovih lokalnih kolaboracionista.
Efraim Zurof je u odgovoru na pitanje portala Kosovo onlajn, povodom projekta obnove kuće Džafera Deve, napisao i da je Deva bio odani saradnik nacista, odgovoran za ubistvo desetina antifašista u Tirani 1944, za regrutovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kosovskih Albanaca u odrede SS divizije, kao i da je nastojao da se izvrši genocid nad Slovenima na Kosovu.
"Hvala što ste me upozorili na ovaj apsolutno šokantan projekat UNDP-a i EU. Sutra planiram da napišem snažno protestno pismo ambasadoru EU u Izraelu i Katerini fon Šnurbajn, ambasadorki EU zaduženoj za borbu protiv antisemitizma", rekao je Zurof za Kosovo onlajn.
EU i UNDP, zajedno sa kosovskim ministarstvom kulture, omladine i sporta započeli su restauraciju kuće Džafera Deve u Južnoj Mitroviici.
Ovaj projekat, kako su objasnili, ima za cilj da "doprinese stabilnosti i miru". Po obnovi, kako su predvideli, kuća treba da služi za kulturne i društvene događaje, dok će na prvom i drugom spratu biti smešten Regionalni centar za kulturno nasleđe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zurof: Odavanje počasti Džaferu Devi je ruganje žrtvama nacista

Izvor: Radio 021, 06.Feb.2022

Direktor izraelskog Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izjavio je Kosovu onlajn da inicijativa da se oda počast odanom saradniku nacista Džaferu Devi predstavlja ruganje žrtvama nacista.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.