Zimska sezona muzejskog voza Nostalgija od 25. decembra

Izvor: Blic, 23.Dec.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimska sezona muzejskog voza "Nostalgija" od 25. decembra

Muzejski voz “Nostalgija” na “Šarganskoj osmici” počinje zimsku sezonu saobraćaja u sredu, 25. decembra, koja će trajati sve do 25. januara iduće godine.

Voz će na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora svakodnevno saobraćati u 11,40 sati, a ukoliko interesovanje bude veće, biće uveden i vanredni polazak u 13,25 sati, saopštile su Železnice Srbije.

Cena karata za vožnju “Nostalgijom” tokom zime je nepromenjenja već četvrtu sezonu, i iznosi 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dinara za sve putnike bez obzira na uzrast.

Voz “Nostalgija” se i ove zime može iznajmiti za vožnju na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora, a cena zakupa je 60.000 hiljada dinara za vožnju dizel vučom i 120 hiljada za vožnju parnjačom. Može se zakupiti i za noćnu vožnju, ali samo na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora, a zakup iznosi 70 hiljada dinara.

U muzejsko-turističkom kompleksu “Šarganska osmica” turistima su na raspolaganju i smeštajni kapaciteti Železnica Srbije u motelu “Mokra Gora”, konačištu “Osmica” i u planiskoj kući, sa oko 60 ležajeva.

Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara. Usluge u restoranima iznose: 300 dinara za doručak, 600 dinara za ručak i 600 dinara za večeru.

“Nostalgija” je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni, koja je trajala od 15. aprila do 31. oktobra, u 658 vožnji prevezla oko 70.000 putnika. Od ukupnog broja gostiju, 60 odsto su bili strani turisti, a najviše ih je bilo iz Poljske, Slovenije, Rusije i Nemačke, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voz "Nostalgija" kreće od 25. decembra

Izvor: Mondo, 23.Dec.2013

Muzejski voz "Nostalgija" počinje zimsku sezonu na "Šarganskoj osmici" 25. decembra 2013. i voziće svakodnevno u..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.