Ženka pande okotila blizance u zoo vrtu u Atlanti

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženka pande okotila blizance u zoo vrtu u Atlanti

Velika panda Lun Lun, stara 19 godina, donela je danas na svet blizance, a to je drugi par mladunaca te ženke, saopštio je zoološki vrt u Atlanti.

Zvaničnici su rekli da je Lun Lun bila podvrgnuta veštačkoj oplodnji u martu, a nadzor očekivanog porođaja počeo je krajem prošlog meseca.

Lun Lun i 18-godišnji mužjak pande Jang Jang imaju sedam potomaka koje su dobili veštačkom oplodnjom.

Prva tri mladunčeta tog para žive u kineskom istraživačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << centru za pande u Čengduu, dok blizanci Mei Lun i Mei Huan, rođeni 2013, žive u zoo vrtu u Atlanti.

Stručnjaci očekuju da će osoblje i posetioci zoo vrta upoznati nove mladunce pande u decembru ili početkom januara 2017. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ženka pande okotila blizance u zoo vrtu u Atlanti

Izvor: Beta, 03.Sep.2016

Velika panda Lun Lun, stara 19 godina, donela je danas na svet blizance, a to je drugi par mladunaca te ženke, saopštio je zoološki vrt u Atlanti.Zvaničnici su rekli da je Lun Lun bila podvrgnuta veštačkoj oplodnji u martu, a nadzor očekivanog porodjaja počeo je krajem prošlog meseca.Lun Lun...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.